Azterlan honek 5.050 laginen datuak biltzen ditu. Lagin horiek 2004. eta 2010. urteen artean bildu ziren. Honako hauek dira emaitzak:

  • Furano maila altuenak kafean eta haurtxoentzako elikagai ontziratuetan (barazkiz egindakoak) antzeman dira. Bi elikagai horiek areagotu egiten dute helduen eta haurren furano ingesta maila, hurrenez hurren.
  • Elikagaietan antzeman diren batez besteko furano edukiak:
Furano edukiak elikagaietan
Produktua Batez besteko edukia (µg/kg)
Kafe prestatua 45
Kafe txigortua alean 3.660
Haurtxoentzako esne prestatua 3,2
Haurtxoentzako elikagai ontziratuak (barazkiz egindakoak) 49
  • Herritar taldeen batez besteko esposizio maila:
Esposizio maila
Herritar Taldea Batez besteko esposizio maila (µg gorputz pisuaren kiloko eta eguneko)
Nagusiak 0,03-0,59
Nerabeak 0,02-0,13
Umeak 0,05-,031
Haurtxoak 0,09-0,22

EFSAk gomendatzen du etorkizunean, batik bat, aurrez berotutako produktuei egin behar zaizkiela kontrolak, gaur egun ez baitago produktu horiei buruzko datu nahikorik.

EFSAren txostena: Furanoa elikagaietan