Elikagaien Zehaztasun Mikrobiologikoei buruzko Nazioarteko Batzordeak (ICMSF) iritzi zientifiko bat argitaratu du. Horren bidez, berretsi egin ditu EFSA eta AESANen irizpenak, eta adierazi du oso inprobablea dela SARS-CoV-2aren ingestioak gaixotasuna eragitea.

Adituen batzorde horrek gehitu du elikagaiak eta horiek ontziratzeko materialak
SARS-CoV-2aren transmisioarekin lotzeko ebidentziarik ez dagoenez,…

EZ DELA GOMENDATZEN, SARS-CoV-2 birusa hautemateko testik egitea amaierako produktu bukatuan edo ekoizpen-ingurunean elikagaien segurtasuneko arrazoiak baliatuta

ICMFSk elikagaien ekoizle, fabrikatzaile eta manipulatzaileei gogorarazi nahi die oso garrantzitsua dela elikagaien higieneari lotutako jardunbide egokiak aplikatzen jarraitzea.