Elikagaiak eta Ingurumena Aztertzeko Britainiako Agentziak txosten bat egin du, eta EFSAri igorri dio. Txosten horretan kontsumitzaileen furanoarekiko esposizioa kalkulatu dute. Horretarako, tenperatura altuko tratamenduak aplikatu dizkiete zenbait elikagairi, eta zehaztu egin dute elikagai horiek tratamenduaren aurretik eta ondoren izan duten furano maila, bai eta kuzinatzean giroan zein mailatan kontzentratzen den ere. Emaitzek baieztatu egin dute kafea dela gure dietako furano-iturri nagusia; halaber, ogi txigortuak ere furano kopuru altua du. Sukaldeetako giroari dagokionez, furano kopurua aldatzen da prestatutako elikagai, erabilitako teknika eta aireztatze-sistemaren arabera. Txostenaren ondorioa da furano kopuru handiena inhalatzen dela kafeontziko kafeari ur beroa gehitzean, patatak estali gabeko zartaginean frijitzean eta zenbait elikagai labean prestatzean

Artikulu osoa