Bisfenol Aren (BPA) arriskua berriz ebaluatu ondoren, osagai hori 2006an lehenengoz ebaluatu zenez geroztik argitaratutako zientzia-ebidentziak aintzat hartuta, EFSAk hau ebatzi du:

…BPAk ez du inolako arriskurik eragiten edozein adinetako kontsumitzaileen osasunean (jaio gabeko haurretatik nerabeetaraino), egungo esposizio-mailetan.

BPAren aurreko esposizioa, dietaren edo osagai horren bestelako esposizio-iturri batzuen konbinazioaren bidez (adb.: hautsa, kosmetikoak eta paper termikoa) segurutzat jotako mugen azpitik dago (“Eguneko Ingesta Toleragarri”-aren edo EITren azpitik).

EFSAk IDT* hori behetik zenbatetsi duen arren (50 µg/gorputz-pisuaren kg-tik 4 µg eskaera igaro da)…

…egungo esposizio-mailak 3-5 aldiz txikiagoak dira, gaur egun segurutzat jotzen diren muga horiek baino. *IDT hori hausnarkarietan epe luzera egindako azterketen datuen zain dago.

Beste alde batetik, EFSAko Adituen Panelak atzeman egin ditu giltzurrunak eta gibela kaltetu izanaren frogak, IDT baino esposizio ehunka aldiz handiagoetan.

EFSAren oharra No consumer health risk from bisphenol A exposure 2015

Scientific Opinion on the risks to public health related to the presence of bisphenol A (BPA) in foodstuffs

Ohiko galderak BPAri buruz